Ullas blog

söndag 1 september 2019

Hemma, var ligger det nånstans?

Jag fortsätter att reflektera över Apostlagärningarnas texter utifrån "Till jorden yttersta gräns -Apostlagärningarna runt på 88 dagar. Idag är det dags för texten i Apg 4:23-31

Tänk dig att du lever i ett sammanhang där du inte får säga vad du tycker och att du häktas för att du talat offentligt om det du innerst inne tror på. Och så blev du trots allt fri. Vart skulle du ta vägen då? Ja, hem, tänker du, till ditt eget lilla krypin och sitta och kura i din lilla myshörna.

Hemma, var ligger det nånstans, funderade utvandraren Kristina på. Var det i det gamla sammanhanget i Småland, eller var det i det nya sammanhanget borta i Amerika? Eller fanns det något annat "hemma"? Och vad är hemma? Vem kan ge svar?

När lärjungarna blivit fria sökte de upp sina egna och berättade och bad. Det är ganska tydligt att "sina egna" är församlingen. När de blev fria var det dit de gick. Det var inte hem till sina egna små kyffen i Galileen som dom gick. 

Lärjungarnas "hemma" var församlingen. Där delade dom sin berättelse och sen bad man. Och dom fylldes än en gång av den Heliga Anden och vips, så var dom ute och förkunnade frimodigt igen, vad dom trodde på. Det gick inte att hejda dom.

Hemma, var ligger det nånstans för dig?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida