Ullas blog

tisdag 27 augusti 2019

Nu är det på riktigt!

Jag fortsätter att reflektera över Apostlagärningarnas texter utifrån "Till jorden yttersta gräns -Apostlagärningarna runt på 88 dagar. Idag är det dags för texten i Apg 2:41-47.

Guds ord via Petrus predikan hade landat! Nu var det inte bara ord. Nu var det handling. De döptes och dom höll fast vid de 4 "bena", som man talat om och liknat vid 4 ben på ett bord. Olika översättningar gör det lite svårt men två "ben" går igen i de flesta översättningarna, nämligen brödsbrytelsen och bönerna. Utöver detta kan man tala om brödragemenskap och bibelstudier. Då har vi 4 ben.

Dessa 4 ben höll upp en ny livsstil, en livsstil, där dom höll sig tillsammans. I vår individualistiska tid är inte detta så populärt. Visst kan man träffas men själv är bästa dräng, Detta är tidens melodi.Här behöver vi som nutidens kyrka tänka om och börja praktisera gemenskapen på riktigt. Det handlar inte bara om att träffas på söndagar. Det handlar om att hand om varandras liv. Det handlar om att dela med sig av det goda vi har, Men inte bara det, det handlar om att dela med oss av våra bördor. Och det kanske är nog så svårt. 

De 4 benen höll upp en sak till, nämligen egendomsgemenskap. Ja, men det går väl ändå inte, tänker du. Och vi måste nog erkänna att fullt ut har vi nog svårt. Men börja i det lilla och träna vidare. Börja med att dela kompost med din granne. Det är en bra träning. 'Dela skiten vet jag och sen omvandlas skiten till mullig jord. När du ändå är igång, så dela fruktskörden. Den ruttnar ju ifrån dig annars. Och sen är det bara att ta nästa steg och nästa och nästa.............

Och sen en sak till sist. De 4 benen innehöll också måltidsgemenskap. Låt oss hålla fast vid detta! Tänk så mycket lättare vardagen blir med lite gemenskap över en måltid. Är du Lidköpingsbo kan du ta ett första steg på församlingsdagen i missionskyrkan den 22/9. Då har vi matrally, dvs vissa lagar lunch och bjuder, Andra låter sig bjudas. Åter andra lagar och bjuder på efterrätt och andra låter sig bjudas. Välkommen att var med! Vet du inte vart du ska vända dig, så kan du ringa mig på 070-6611046.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida