Ullas blog

onsdag 23 oktober 2019

Håll er till Guds nåd!

Jag fortsätter att reflektera över Apostlagärningarnas texter utifrån   "Till jorden yttersta gräns -Apostlagärningarna runt på 88 dagar", kapitel 13:26-43

I förra textavsnittet fick vi del av den predikan som rörde det gammaltestamentliga budskapet fram till Jesu första framträdande.

I dagens textavsnitt möter vi fortsättningen, framför allt hur judarna dömde honom till döden för att dom inte förstod vem han var. Och sen läser vi vidare om det viktigaste som finns i evangelierna, att Gud uppväckte honom. Det var det största som kunde ske. Om det inte hade skett, så hade vi varit de mest ömkansvärda människor som finns på jorden, enligt 1 Kor 15. Men nu har Kristus uppstått!

Och här kommer hela innehållet i evangeliet. Genom honom kan vi få syndernas förlåtelse och vi kan bli rättfärdiga och friade från Mose lag. Lag kan vändas till nåd. 

När predikan var slut, bad lyssnarna att få höra mer nästa sabbat. Men inte nog med det. Dom tycktes inte kunna hålla sig till dess. Dom följde med Paulus och Barnabas. Det står inte om dom hängde med dom hela veckan. Men vi får veta att Paulus och Barnabas uppmanade dem att hålla sig till Guds nåd!

Nåd över allt förnuft! Nåd över alla gränser!







0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida