Ullas blog

tisdag 15 oktober 2019

Hur skulle vi kunna hindra Gud?

Jag fortsätter att reflektera över Apostlagärningarnas texter utifrån   "Till jorden yttersta gräns -Apostlagärningarna runt på 88 dagar", kapitel 11:1-18.

Nu tar vi allt en gång till. Petrus beskriver hela händelseförloppet ända sen lakanet med djuren. Och det är många steg, där "naturliga sammanträffanden" är så unika, att de måste kallas övernaturliga. Samtidigt som Petrus har en syn, hör Cornelius ett tilltal att skicka folk till Petrus i Joppe och bäst som Petrus står där med sin genomgångna syn, kommer människor från Caesarea och vill att Petrus ska följa med dit. Och där glider Petrus in till en redan samlad skara och börjar predika. Dom sitter redan där och väntar. Det är lite för många naturliga händelser för att man ska kunna säga något annat än att helheten är övernaturlig. Och beviset är att Anden faller över dem. Hur skulle vi kunna hindra Gud från att utföra det verk han tänkt göra, frågar man sig och det behöver vi fråga oss än idag. Är inte vi villiga, tar Gud en annan väg. För hans rike ska bryta fram.

Detta vittnesbörd av Petrus och den Helige Andes sanktionering, gjorde att de judekristna lärjungarna i Jerusalem "lugnade sig" . Och nu förstod dom att även hedningar hade möjlighet att omvända sig och få liv.

Halleluja! Det finns en möjlighet även för dig och mig.




0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida