Ullas blog

fredag 11 oktober 2019

Dags för kristendomens födelse.

Jag fortsätter att reflektera över Apostlagärningarnas texter utifrån   "Till jorden yttersta gräns -Apostlagärningarna runt på 88 dagar", kapitel 10:34-43.

I förra texten fick vi vara med om ett slags befruktningsögonblick vad beträffar kristendomen inträdande på jorden. Nu är det dags för kristendomens födelse.

Det ligger väntan i luften. Många människor är samlade. Petrus, som redan förut varit med om så mycket fantastiskt, är nu fylld med något nytt. En syn med djur på en vit duk, 3 gånger, har förändrat allt. Nu förstår han att Gud inte gör skillnad mellan människor! Trots att Jesus predikat det under hela sin vandring, var det nytt för Petrus. Men när Petrus väl fått uppenbarelsen, känner han retroaktivt igen Jesu ord i varenda andetag. Det är därför han nu så frimodigt kan predika att Gud inte gör skillnad mellan människor.

Petrus predikar ånyo om Jesu liv, hans död och hans uppståndelse men i ett nytt ljus. Och i nästa text ska vi få läsa om Guds sanktion till det glada budskapet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida