Ullas blog

torsdag 7 november 2019

Sadelmakare och evangelist

Jag fortsätter att reflektera över Apostlagärningarnas texter utifrån   "Till jorden yttersta gräns -Apostlagärningarna runt på 88 dagar", kapitel 18:1-17.

I Korint fanns det flyktingar, nämligen Aquila och Priscilla. Dom hade blivit utvisade från Rom och tagit sin tillflykt här. Det verkade som Paulus kände till dom, för han sökte upp dom och bodde där.

I Korint var inte predikan allt Paulus gjorde. Han knegade med kroppen också. Han arbetade som sadelmakare tillsammans med dom han bodde hos.

Vad beträffar hans förkunnande arbetssätt, startade han som förut, nämligen i synagogan, där han förkunnade om Jesus Kristus. Bäst som han höll på med detta, kom Silas och Timotheus från Makedonien och nu var dom ett team igen.

Även i Korint blev det tumult. Judarna smädade. Men då lämnade Paulus dom och gick till hedningarna. Det verkade var tufft i Korint men Paulus fick om natten se en syn. Gud lovade att vara med honom och han stannade i ett och ett halvt år och undervisade.

Judarna angrep Paulus igen och verkade ha trott att dom skulle få ståthållare Gallio på sin sida men så blev det inte. Han körde bort dem från domstolen. Då var det en synagogföreståndare Sosthenes, som råkade illa ut. Det verkade vara allmänt tumult.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida