Ullas blog

fredag 25 oktober 2019

Slutet nära i Derbe men där kom vändpunkten

Jag fortsätter att reflektera över Apostlagärningarnas texter utifrån   "Till jorden yttersta gräns -Apostlagärningarna runt på 88 dagar", kapitel 14:19-23

I Derbe kommer historien ifatt dom Judar kommer både från Antiokia och Ikonium till Derbe. Och man till och med stenar Paulus. Hur det var med Barnabas i det läget får vi inte veta. Där ute, utanför staden, ligger Paulus. Och man tror att han är död. 

I denna makabra situation, på en avstjälpningsplats utanför staden, ligger Paulus och ser ut som död. Kan ni se lärjungarna där, stående runt om och bedja???? Och kan ni se Paulus resa sig och gå in i staden igen? Och han verkade inte ens behöva plåstra om sår eller söka upp sjukstuga. Fullständigt helad!

Redan nästa dag går dom tillbaka till Derbe och dom andra städerna, dom städerna, som de stenande judarna kommit ifrån? Hur vågade han? Var det inte dags att återvända upp till moderförsamlingen i Antiokia??
.
Nej, först skulle de nyfrälsta lärjungarna i de städer de genomrest, styrkas. Och äldste skulle utses och efter bön och fasta anförtros ett den Gud som de just kommit till tro. Sen var uppdraget färdigt!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida