Ullas blog

måndag 2 december 2019

Synbara under vittnar om Jesus.

Jag fortsätter att reflektera över Apostlagärningarnas texter utifrån   "Till jorden yttersta gräns -Apostlagärningarna runt på 88 dagar", kapitel 28:1-10.

När man kommer i land får man veta att man är på Malta, alltså ganska nära Rom nu. Det står att dom infödda var vänliga mot dom och tog hand om dom.

I omhändertagandet ingick att ge dem värme genom en eld. Och genast började man samarbeta. Paulus var igång med att samla ihop ris till elden. Då händer det!!!!

I riset fanns en orm. Ormen bet Paulus. Nu drog infödingarna slutsatsen att han var en mördare, som inte skulle undkomma med livet i behåll, trots att han undkommit skeppsbrottet. Paulus kastade av sig ormen. Och folket stod och väntade på att Paulus skulle svullna upp och falla ner död. Man hade inget ormserum.

Inget hände Paulus. Istället hände det något i infödingarnas liv. Från att tro att Paulus var ond, gick dom till att tro, att Paulus var en Gud. Händelsen vittnade om Jesus. Och under skedde när Paulus bad. Malteserna skulle sent glömma Paulus.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida