Ullas blog

onsdag 20 november 2019

Föga fattas att Felix blir en kristen.

Jag fortsätter att reflektera över Apostlagärningarnas texter utifrån   "Till jorden yttersta gräns -Apostlagärningarna runt på 88 dagar", kapitel 24:22-27

Det verkar som Felix och hans fru Drusilla är lite hemligt intresserade av Paulus budskap. Han visste redan mycket om "Vägen" och han ville veta mer.

Först och främst, lade han ansvaret i en annans hand, nämligen kommendanten Lysia. Och på så sätt förhalade han processen. Han ordnade också till att Paulus fick lite lättnader.

Sen passade Felix och hans fru Drusilla för ett samtal med Paulus för att höra om vad han hade att säga om Jesus Kristus. Och Paulus gav hela evangeliet. det blev lite för mycket för Felix, så han bad honom att sluta för tillfället men att han skulle få återkomma, vilket han gjorde. Det tar ibland tid att smälta evangeliet.

Felix hade en liten baktanke också. Tänk om han kunde få pengar av Paulus för att rädda honom. Mammon dyker upp med sitt fula tryne var vi än är.

Tiden gick och inget hände. År efter år gick. Man tror det gick 2 år. Under denna tid verkar det som Paulus hade ganska stor frihet att predika. Felix han sluta och ersättas av Festus.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida