Ullas blog

måndag 2 december 2019

Vart tog kejsaren vägen?

Jag fortsätter att reflektera över Apostlagärningarnas texter utifrån   "Till jorden yttersta gräns -Apostlagärningarna runt på 88 dagar", kapitel 28:30-31

Flera kapitel har handlat om att Paulus skulle få komma till kejsaren men vi får inte reda på om han nånsin kom dit. Däremot får vi veta att han var kvar i 2 år och förkunnade Guds rike och undervisade med frimodighet. Och ingen hindrade honom.

Och sen då??????

Apostlagärningarna har inget slut. Vi vet inte vad som hände sen. En del traditioner säger att Paulus dog där. Andra traditioner säger att han kom till Spanien. Åter andra säger, att det hände något med Lukas, så att han inte kunde skriva vidare. Ingen vet.

Ett är säkert, att evangelium har gått vidare och kommit till Sverige, till dig och mig. Och nu har vi att ta ställning. Ska vi förkasta eller ska vi ta emot? Evangelium går ut idag i Lidköping! Till påsk kommer inte Paulus hit men en efterträdare till honom kommer, nämligen Sebastian Stackset. Och evangelium fortsätter att spridas ut till förvandling. 

Vad beträffar mina reflektioner om Apostlagärningarna i 88 dagar är dock slut.  Ingen vet i vilken form jag kommer igen. Men evangelium ska spridas vidare till jordens yttersta gräns.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida