Ullas blog

tisdag 17 augusti 2010

Friskt vatten

I fredags hände något märkligt på jobbet. Något kom flytande utefter Lidan. Ingen kunde förstå vad det var. De flesta gissade på en säck med något dött i. Någon gissade på en människa men det var fel proportioner. Det var kortare och tjockare. Ett dött djur i en säck kanske? Jag, som alltid tycks se mindre farliga saker, föreslog att det var en stor timmerstock men jag fick inget gehör för det.
Vad gör man inne på ett kontor när man ser något sådant här? Förringar det och går och sätter sig och jobbar igen? Så gjorde vi.
En stund senare öppnade jag Lidköpingstidningen på Internet. Då fick jag veta. Det var en död tjur men utan plastpåse. Tjuren hade fastnat nerströms, i en flytande restaurang i Lidan. Och när de fick upp den från vattnet, stank den så illa att man inte visste var man skulle göra av den. Om tjurens historia vet man inte allt men den anmäldes försvunnen uppströms en vecka tidigare i samband med ett åskväder.
Ovanstående fick mig att reflektera. I bibeln liknas våra liv med ett flöde, kanske en å. Jesus säger att den som tror på honom, ur hans inre ska strömmar av levande vatten flyta fram. Men vad gömmer vi i detta vatten? Låter vi gamla onda, illaluktande kadaver från vårt forna liv flyta med i det vattnet? Vi kanske inte tror det gör så mycket. Det syns ju inte riktigt vad det är. Och det luktar inte så illa så länge det är i vattnet. Men när detta flyter upp i dagen, då syns det vad det är och då luktar det. Och det har också smittat ner vattnet.Gud hjälpe oss att göra av med våra livs kadaver så att Guds källa får flöda fram, ren och oförfalskad genom våra liv!!

1 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida